: : : : : АВАЛОН ПРОДУКЦИЈА: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

АВАЛОН Продукција е водечка компанија во музичкиот бизнис во Македонија, најголема промотерска и извршно – продуцентска куќа.

Исто така, АВАЛОН е една од најголемите и најуспешните промотерски куќи на Балканот.

Пред фактите и Боговите молчат. А фактите се следниве: од 1993 година наваму АВАЛОН има организирано повеќе од 150 концерти на македонски и екс-ЈУ артисти во Македонија, од 2000 година има издадено 33 албуми на своите ексклузивци и неколку лиценцни изданија.

Од 2001 годинa основна ориентација на Авалон е букирање и организирање на концерти на светски музички артисти на целиот Балкан. Авалон директно соработува со најголемите светски музички букинг агенции, единствено на екс-ЈУ просторите без посредство на “second hand” агенти. Па така во изминативе 4 години Авалон во Скопје, Софија, Белград, Букурешт, Загреб… ги донесе следниве артисти: Faithless, The Prodigy, Pet Shop Boys, Simple Minds, Deep Purple, Whitesnake, Apocalyptica, Tiesto, Paul Oakenfold, Roger Sanchez, Bryan Ferry & Roxy Music, Pink, Placebo, Paul Van Dyk, Lenny Kravitz, James Blunt, Simply Red, David Byrne, Santana, George Benson, Bob Sinclar, Underworld, 50 Cent, Bob Dylan, Billy Idol, Vanesa Mae, Guano Apes, Hurts, Joe Cocker, Amy Winehouse, Moby, Judas Priest, Whitesnake, Jamiroquai...
Најголеми досегашни проекти на фирмата се концертот на Iron Maiden во Белград, најголемото “indoor” шоу на Балканот на сите времиња, најголемиот и нај контраверзен open-air концерт на Amy Winehouse и Moby, музичкиот спектакл на Judas Priest и Whitesnake, и носењето на Балканот на Bob Dylan, најголемиот и најзначаен жив светски артист на сите времињa. Концертот на Santana на градскиот стадион во Скопје и концертот на Lenny Kravitz во Охрид кој ги урна сите рекорди во продажба на карти во Македонија.

Follow 2011avalon on Twitter

 
16.04 2015

 
 
WHITESNAKE, историската PURPLE TOUR ја носат и во СКОПЈЕ!!!
     
22.03 2015

 
 
Billy Idol-headliner-на првиот Zagreb Calling!
     
17.03 2015

 
 
Великаните на Хеви Металот - JUDAS PRIEST headline-ри на Belgrade Calling 2015!!!
     
02.03 2015

 
 
Концертот на One Republic во Скопје, префрлен во арената Борис Трајковски
     
07.12 2014

 
 
Кралевите на живата свирка - ТОТО во Белград !
     
20.11 2014

 
 
Сензационално: One Republic доаѓаат во Скопје!!!